28 november 2023

Seizoen 11 afl. 5 'Familie Gillis: Massa is kassa'

In aflevering 5 van "Familie Gillis: Massa Is Kassa," ontdekt Peter Gillis dat er nog wat aanpassingen nodig zijn aan zijn beeld. Terwijl hij samen met Wendy naar zijn eigen sculptuur kijkt, valt hen op dat zijn tanden wel wat langer hadden kunnen zijn. Bovendien wijst Peter op een stukje onderkin dat moet worden weggehaald vanwege zijn gewichtsverlies. Minder materiaal in het beeld betekent immers minder kosten, volgens Peter! 

In deze aflevering maken ze ook een rondleiding door zijn kasteel. Wendy voelt de kou op de bovenverdieping van het kasteel en maakt zich zorgen over de bedrukte sfeer. Dit betekent dat ze weer een beroep moeten doen op een medium voordat het kasteel bewoonbaar wordt!

Ondertussen beleeft zoon Ruud hilarische avonturen met het parktreintje.

In de keuken hanteren Peter en Wendy ook nog hun eigen kookstijlen. Peter houdt van dikke plakken worst, terwijl Wendy liever alles fijn snijdt voor de erwtensoep. Ze besluiten het recept uit Peter's enige echte kookboek te volgen en bereiden dit voor Peter's kinderen en Wendy's ouders. De maaltijd blijkt zo verrukkelijk te zijn dat iedereen sprakeloos geniet!

Tot slot zien we de boekpresentatie van "Hatseflats!" waarbij Peter wordt geïnterviewd door Mark Baanders. 

Dit en méér zie je vanavond om 20:30 uur in de vijfde aflevering van seizoen 11 ‘Familie Gillis: Massa is kassa’ op SBS 6. Een preview van deze aflevering kun je alvast bekijken op de Facebook – en Instagrampagina van Peter Gillis.