Recreatieondernemer

Peter Gillis is een Recreatieondernemer, dat mag duidelijk zijn. Met 12 vakantieparken in België en Nederland, een oog voor zaken, een nog beter oog voor winst en gekenmerkt door zijn bekende uitspraken is hij dan ook een van de bekendste recreatieondernemers van Nederland. Hoe Peter Gillis deze ondernemer is geworden? Hij is het altijd al geweest.

De geschiedenis van een recreatieondernemer

Zoals gezegd wordt je geen recreatieondernemer, dat ben je. En dat kwam bij Peter Gillis al naar voren op vroege leeftijd. Na zijn eerste bijbaantje bij de slagerij en de daarop volgende opleiding op de slagersvakschool, komt in 1986 de ondernemer in hem los. Samen met zijn ouders, die eigenaar zijn van de Camping Kampzicht in Rijen, doen ze het hoogste bod op Camping en Strandbad Oostappen in Asten. Deze camping, die tegenwoordig onder de bekende naam Prinsenmeer vele jaarlijkse gasten verwelkomt, vormde het startschot van Peter Gillis als Recreatieondernemer. 

Peter Gillis Oostappen

Waar staat Peter Gillis nu?

De aankoop van Camping en Strandbad Oostappen was in 1986. Sindsdien is er veel verandert, zowel voor Peter als voor de kleine camping met de naam Oostappen. Allereerst is de naam van de camping verandert in Prinsenmeer, en is de oude naam overgenomen voor de overkoepelende Oostappen Groep. Onder die noemer heeft Peter Gillis inmiddels vele vakantieparken op zijn naam mogen zetten. En, hij beperkt zich niet tot de landsgrenzen, want ook in België zijn verschillende vakantieparken van Oostappen Groep te vinden. Dit, en alles wat hij hiernaast doet, maakt van Peter Gillis dé Recreatieondernemer van België en Nederland.

 

De recreatieondernemer in cijfers

Natuurlijk zegt het feit dat Peter Gillis 12 vakantieparken heeft opgebouwd tot waar ze nu zijn al het een en ander over Peter als recreatieondernemer. Maar de volgende cijfers benadrukken dit nog eens goed. Peter Gillis heeft als recreatieondernemer:

  • 12 vakantieparken
  • 11.500 plaatsen op deze parken
  • 25.000 bedden in de accommodaties
  • 55.000 personen op de parken per dag in het hoogseizoen
  • 605 hectare(!) vakantieparkoppervlakte

Meer kun je niet doen om als recreatieondernemer gezien te worden.

Maatschappelijk verantwoord 

Peter Gillis zet zich als Maatschappelijk Verantwoord (recreatie)Ondernemer ook in voor de mensen die graag op vakantie willen, maar dit om wat voor reden dan ook niet kunnen. Zo steunt hij Stichting De Vakantiebank, die mensen met een inkomen rond de bijstandsnorm een onbezorgde vakantieweek aanbieden. Ook steunt hij de Stichting Verwenevent. Deze stichting organiseert jaarlijks een 'Verwenevent' voor gezinnen met kinderen met een handicap. Ten slotte maakt Peter Gillis zich sterk voor de stichting 'KidsvaKANSie' in Zeeuws Vlaanderen. Met deze doelen draagt Peter Gillis zijn steentje bij als MVO!